zaterdag 9 januari 2016

Weer wat projecten af!!!!


Ik wist niet helemaal zeker of ik deze mooie sinterklaas/zwartepieten creaties had laten zien. Deze zijn al 2 jaar geleden gemaakt, maar toch altijd weer handig om te gebruiken en het huis een beetje te versieren in de seizoenen/feesten van het jaar! 



Naast creatief bezig zijn, ben ik ook dol op spelletjes spelen. Hieronder een aantal spellen die wij ook de afgelopen tijd regelmatig hebben gespeeld. Altijd weer leuk om te doen! Niet alleen met mijn man en ik, maar ook met vriendinnen (tijdens een vriendinnenweekend), of met familie wat op bezoek komt! Altijd leuk om te doen! 


Take 10

Ticket to ride Europa

Carcassonne


Zoals de titel van deze blog al zegt. Het was tijd voor het afmaken van een aantal projecten. Zo heb ik deze kussenhoes voor een zoontje van een vriendin afgemaakt! Hij was er erg blij mij. Ik daarentegen was wel weer een beetje kristisch (ik had in mijn ogen beter iets andersom kunnen maken ;-) maar gelukkig was de nieuwe eigenaar er blij mee!)




Had ik mijn vorige sterrendeken al een keer laten zien? Nou had mijn nicht (die weer in verwachting is) mijn deken gezien, en wilde zelf ook graag zo'n deken. Die wil ze dan als bloxkleed gaan gebruiken. (want in de winkel zijn ze ook maar hartstikke duur). Ik ga hem nu als cadeau geven. ;-) haha. Beetje bij beetje komt de deken wat meer af! 


         

En ja hoor de deken is af, nog even gauw langsbrengen en de baby kan komen ;-) haha. De kritische kijker kan zien dat deze deken wel is verbetert (mijn eerste deken ligt eronder). Wel grappig dat zo echt niet elke deken hetzelfde is. Beetje bij beetje word ik ook nog beter in de dingen die ik maak. 


In mijn vorige blog heb ik een nieuwe steek laten zien die ik had ontdekt. Daar heb ik slofjes van gemaakt. (helaas kan ik daar niet zo 1,2,3 een foto van vinden, dus die houden jullie van mij tegoed. 

Maar die steek vond ik zo leuk om te haken. Dat ik er graag een grote sjaal van wilde maken. Het begon een beetje de vorm aan te nemen van een omslagdoek. Maar als ik hem deze winter nog wil gebruiken moet ik toch veel meer gaan haken (en bolletjes wol erbij kopen ;-)). 

Kijk maar:


In de trein was ik ermee begonnen. Lekker een bakkie koffie. (en lang leve de WIFI van internet, daardoor kon ik heerlijk radio luisteren met oordoppen in, en heerlijk haken) Echt genieten. De treinreis van 2 uur, was mij nog niet lang genoeg ;-) Zowel de heen als terugreis, ik had er veel plezier in. 


Hij word al heel erg mooi. Maar het duurde mij toch echt te lang. Dus hup verder gaan op een andere manier en toch met deze steek. 

Lekker met een bakkie haken, heerlijk dat is totaal geen straf voor mij! Heerlijk eraan gehaakt onderweg naar een paar daagjes weg. En deze week had ik hem dan ook echt af! Ik heb hem als col vast gemaakt. En hij is heerlijk warm! 


En het einde van het jaar kwam er weer aan. En dat betekend voor ons traditiegetrouw oliebollen en appelbeignets bakken. Altijd weer heerlijk! 




En aan het einde van het jaar is het echt zo'n moment om alle vrienden en familie kaarten te sturen, maar op de een of andere manier is dat niet gelukt. Op het werk zag ik dat collega's allemaal een kaart neerzetten. En op internet had ik zo'n kerstboompje gezien. Laat ik nou nog een lang gehaakte lossenketting hebben liggen. Nou toch even geprobeerd om daar een leuke kaart van te maken. 

En kijk dat is het eind resultaat. (ik vind het persoonlijk een foeilelijke kleur kerstboom, maar wel leuk idee). ;-) 


Op het werk had ik een collega die had een pakket van de aldi gekocht en die wilde een aap haken. Maar zij kwam er niet uit. En ze had gezien dat ik dat wel heel mooi kon. Dus haar vraag of ik dat voor haar wilde maken. Natuurlijk wil ik dat wel maken. En ik vond het erg makkelijk. niet de meest mooie patroon. Maar het eindresultaat mag er zijn. Ik hoop eigenlijk dat hij nog steeds op een aapje lijkt. 





En ook heb ik nog een leuke bladwijzer voor iemand gehaakt! Ik vond hem goed gelukt. Al zeg ik het zelf. Hij is wel een beetje aan de grote kant. Maar ik ga hem nog proberen hem kleiner te maken een keer. 



Al met al, ik heb ontzettend veel gehaakt de afgelopen tijd. Eigenlijk zou ik niet weten waar ik de tijd vandaan heb gehaald, want we hadden echt wel drukke tijden (veel werken etc). Maar toch de kleine momentjes gepakt om ontspannen te haken. 

Zeker aan te raden! 

Ik wens jullie veel creatieve groetjes toe dit weekend !