woensdag 28 januari 2015

Van alles en nog wat, projecten tussendoor


Mijn projecten tussendoor waren ook erg groot, maar door de verhuizing heb ik daar helemaal geen tijd gehad om dit allemaal met jullie te delen. Maar nu vond ik een gaatje en wil toch wel graag laten zien dat er veel creaties tussendoor gemaakt zijn. 

Een collega nam afscheid bij ons op het werk. (dat was nog voor de kerstdagen) En omdat haar lievelingskleur grijs was, en ze van uilen houd. Kon ik het niet laten om een leuke uil voor haar te maken. 

Dat heb ik even op een avond verzonnen en gemaakt. Dan moet natuurlijk wel alles perfect zijn, dus alle kralen erbij, om te kijken wat voor ogen het beestje zou krijgen. 


Voor en achterkant gereed. 


Neus erop, ogen erop, oren erbij, vleugels eraan. In elkaar, een beetje vulsel erin. 


Terwijl ik toen nog ijverig bezig was met de CAL2014, even daarop gelegd om een foto te maken. 


En daar is het uiltje helemaal klaar! 

Mijn collega vond het erg leuk, en ging hem in de boom hangen ;-) 

Daarna had ik zelf een kluif bedacht. Omdat ik afscheid ging nemen van het werk i.v.m. verhuizing had ik besloten alle kinderen en leidsters op mijn werk (ik werkte op een kinderdagverblijf) een leuk presentje mee te geven. Het liefste wilde ik dat haken, want toen ik ging trouwen heb ik van ouders en collega's een hele grote mand vol wol gekregen. Nou dan wil je natuurlijk wel ook de kinderen en leidsters iets terug geven. Dus voor de meisjes had ik bedacht om een leuke vlinder sleutelhanger te maken en voor de jongens (dat vond ik nog wel het moeilijkste om daar iets voor te verzinnen) een koekiemonster sleutelhanger. 

Eerst wilde ik een auto maken. Maar niet alles werkt goed bij mij als ik iets maak. Ik zal dan ook mijn mislukking laten zien. Ik had namelijk eerst bedacht voor de jongens een auto te haken. maar dat is blijkbaar niet helemaal mijn ding. Eerst probeerde ik een 3d auto te haken. Nou dat mislukte, want ik kwam niet uit met de steken en een vorm van een auto. Daar was ik mee gestopt. Toen kwam ik een 2d patroon tegen, maar dat vond ik zelf persoonlijk niet erg leuk om een auto sleutelhanger van te maken, hij krulde ook een beetje. Dus uiteindelijk ben ik toch gegaan voor de koekiemonsters (waarvan ik zelf een patroon voor bedacht heb)

De eerste blauwe koekiemonsters in een mandje.

Na een paar keer tellen, heb ik toch de goeie hoeveelheid. We hebben op het kinderdagverblijf zeker meer meisjes dan jongens, dus er moesten een heleboel vlinders gehaakt worden. Afhechten is niet mijn sterkste kant dus pas echt op het laatste moment was ik daar aan begonnen


Terwijl ik op mijn nichtje pas, en mijn nichtje in bed ligt, gauw even bezig met afhechten. (leuke haaknaalden etui he, tja die kon ik niet laten liggen in de winkel, toch maar gekocht, want voordat ik zelf 1 gemaakt heb ;-))


Voor alle nieuwsgierige aagjes op facebook had ik deze foto geplaatst. Dat ik bezig was met de afscheidscadeautjes ;-) haha. Ik vind het altijd erg leuk om mensen te laten raden waar ik mee bezig was. 


En daar is het eindresultaat. Een koekiemonster met een kaartje erbij. Voor alle kinderen en collega's weer een andere kaart en tekst erbij. (het was wel intensief om over alle kinderen na te denken, en alle herinneringen die ik met de kinderen en het kinderdagverblijf heb gehad). Dat kan ook niet anders als je 8,5 jaar bij 1 bedrijf hebt gewerkt (2 lokaties). 


En daar staan alle koekiemonsters nog even op een rijtje (tja je kunt ook grover zeggen, want sommige kinderen vonden ze eruit zien als grover, terwijl koekiemonster eigenlijk mijn bedoeling was ;-D)


7 verschillende kleuren vlinders had ik gemaakt. (dat vond ik ook wel leuk dat zusjes verschillende kleuren kregen).


En net als de jongens kregen de meisjes er ook een mooie kaart bij. 

In totaal heb ik 85 knuffels/sleutelhangers gehaakt. Het was een werk, maar het was een mooie manier om mijn werk een plekje te geven in het afscheidsproces. 
En ik ben echt verwend met het afscheid. Allemaal lieve kaartjes/tekeningen en leuke cadeautjes. Echt super bedankt! 


Daarna heb ik nog een etentje gehad met een paar collega's, en kreeg ik nog wat wol als afscheidscadeaus. Ik leek wel jarig met alle cadeaus die ik heb gehad. Helaas moest ik al snel het wol inpakken in een doos (nu moet ik zoeken als ik het wol zoek) ;-)

Maar ik kan natuurlijk niet haakloos toekijken tussen het verhuizen door, terwijl we een huis zoeken, terwijl ik werk zoek, ff tussendoor een beetje haken. Een mooie poncho voor mijn ex-collega (dat vind ik nog wel gek om te zeggen) haar dochter. Het schiet al lekker op. 

En de poncho gaat mooi verder. Nog een paar toeren, afhechten, kwastjes eraan en die is ook alweer klaar. Maar volgens mij zijn er nog andere opdrachten in de maak, want ik kreeg al een leuke reactie op mijn vorige uilenmuts. 

Oei waar heb ik ook alweer mijn patronenmap....... dat word zoeken tussen de dozen. 

Al met al ben ik ontzettend druk, maar ik vond toch even een gaatje om dit berichtje te plaatsen. 

Fijne avond! 

Groetjes Geeske alias creatieve sien ;-)

Een reactie posten