zaterdag 8 februari 2014

Nijntje

Helaas zijn de foto's niet altijd even helder, maar ik ben toch ontzettend trots op mijn nijntjes! 

Van verschillende kanten krijg ik ideeën aangedragen wat ik allemaal nog meer kan maken. En dat is voor mij dan weer een uitdaging om het ook nog te maken. Een rammelaar bijvoorbeeld. Tja hoe maak ik dat. 

In eerste instantie moest dit een grote nijn worden, om een muziekdoos in te doen. Maar de wol die ik gebruikte was toch wel erg dun. Dus nijn werd toch wel erg klein. Tja dan maar een rammelaar. Hup wat geluid in de buik van nijn ;-) 

de kop altijd weer spannend om te maken. Vooral de ogen en mond maakt het spannend. 


een naakte nijn.

nijn nog niet in elkaar
nijntje helemaal klaar (aan de stuiver is te zien hoe groot hij is)


Mijn oma ziet ook heel wat knuffels voorbij komen. En de zwangere kleinkinderen en de achter kleinkinderen die er steeds meer bij komen (nummer 7 is onderweg), daar wil ze graag leuke kleinigheidjes voor maken. Zelf breit ze ook heel wat slofjes. 

Maar van mij had ze al een nijn tutteldoekje gezien. En ze wist dat rood een lievelingskleur van één van de zwangeren was. dus ik mocht een rode nijn knuffeldoekje maken. Voor mij best lastig, want ik moet eerlijk toegeven dat rood niet echt mijn kleur is. Ik moest mij er ook wel toe zetten om dit te maken. 

Het eindresultaat is echt mooi geworden (al zeg ik het zelf). Toch vond ik het weer moeilijk om hem weer af te staan. Maar oma vond hem erg mooi. Hopelijk vind de aanstaande moeder het ook mooi vind  (vooral de baby die op komst is).


Nijntje tut doekjeDan wilde ik nog wel heel graag een nijn muziekdoosje maken, maar dan wel goed genoeg waar het doosje ook in de buik van nijn paste. ;-)Start nijn muziekdoosje


muziekdoosje in de buik van nijn

armen haken en vast maken aan nijn 
ook de armen zitten eraan vast

nijn compleet op de plek van bestemming

Weer een klant blij gemaakt met een nijn muziekdoos! 

Het patroon heb ik gebruikt van deze website. Ik heb er wel een eigen draai aan gegeven. 

Alle nijntjes zijn eerst klaar. 

Op naar nieuwe projecten. 

Een reactie posten