donderdag 17 december 2015

Kerst!

 Het word wel weer tijd voor een nieuwe blog! 

Naast de twee witte kerstboompjes (die kun je zien in mijn vorige blog), heb ik nog 2 andere kerstboompjes gemaakt als cadeautjes. En omdat ik die allang heb weggegeven, kan ik daar nu ook wel over bloggen ;) haha. 

Een groene en een paarse. 

De kerstboompjes haken is echt ontspannend. En het haakt lekker weg. En het eindresultaat daar word ik steeds creatiever in. 
Eerst de boompjes enkel haken, en dan in elkaar zetten, vullen, stok erin, en extra versieren (tussendoor mijn man even lief aankijken of hij de gaatjes wil boren in de ster waar de boompjes in komen te staan). Zo word het toch echt teamwork!                                          


Het eindresultaat mag er dan ook wel wezen. Het paarse boompje had ik het laatste gemaakt. Dat kun je vast ook wel zien. Want ik word steeds creatiever in het versieren van de boompjes. Glittertje, belletje. 


Naast het haken blijf ik druk met de rondreisboekjes en kleurwedstrijd. Op een gegeven moment wist ik niet waar ik mee moest beginnen. Haken, kleuren, rondreisboekje. Het rondreisboekje ging een dag later op de post. Maar daar was ik wel aan begonnen. En daarna ging ik kleuren (en aan haken ben ik niet eens toegekomen.). ;-) 


De kleurplaat was een kleurwedstrijd van onze favoriete radiozender (zoals jullie kunnen zien 1008am, ook te horen via digitale zender en ook via internet, zeker de moeite waard om eens te luisteren). 

helaas heb ik niet gewonnen. Ondanks dat heb ik heerlijk ontspannen gekleurd! 


Naast alle andere activiteiten hebben we ook de tijd en geduld gevonden om thuis kniepertjes te bakken. En zelfs rolletjes is gelukt! Ze zijn heerlijk. Nu een kunst om niet alles op te eten, maar nog even te bewaren tot kerst/oud&nieuw. 


Deze foto heb ik gemaakt omdat ik een cadeau af heb gem(h)aakt. Maar omdat het cadeau nog niet in het bezit is van de eigenaar, nog even geduld voordat ik hem laat zien op mijn blog. 


Omdat bijna al mijn opdrachten klaar zijn (1 moet ik nog in elkaar zetten, maar dat doe ik wel tussen de kerstdagen door), wilde ik mijzelf verwennen met een sjaal/col. Dus ben zomaar wat begonnen met haken. Ik vond het toch niet zo'n succes, dus toch maar weer aftrekken.....

Verder kijken op you tube en pinterest wat ik nog meer wil gaan proberen. Toen kwam ik wat leuks tegen. Een bijzondere steek: de krokodillensteek. Die is leuk. Meteen een filmpje op you tube gezocht, en daarmee ben ik gisteravond aan de slag gegaan (heb vanmorgen een nederlands patroon uitgewerkt, zodat ik niet elke keer you tube erbij aan hoef te doen). Rose en Blauw. Leuke kraamcadeautjes denk ik. 


Heerlijk even op de bank zitten haken na een dag werken. Dat is echt genieten! 


Dit is een beetje hoe de krokodillesteek eruit ziet. 


De draadjes afhechten, en klaar is het. In de volgende blog zal ik wel het eindresultaat laten zien. Wie weet heb ik dan een hele voorraad! ;-) hihi.

En ik denk dat ik een sjaal of col ga haken met de krokodillensteek, het haakt lekker weg. En aangezien ik de komende tijd een paar keer lange reistijden met verschillende activiteiten voor de boeg heb, is het een leuk haakwerkje om mee te nemen. 

In het volgende blogbericht lezen jullie meer! 

Fijne avond! 

Groetjes ! 

Een reactie posten